Dagcentrum De Teuten – Bereikbaarheid

Het dagcentrum is alle weekdagen bereikbaar op 011/55 28 15. Indien de begeleiders afwezig zijn, kan er steeds een boodschap ingesproken worden op het antwoordapparaat.

De begeleiders zijn voor hun gezinnen steeds bereikbaar via GSM.

Vervoer

Het dagcentrum biedt structureel geen vervoer aan. Er kan wel voor korte tijd beroep op het dagcentrum gedaan worden in acute situaties (eigen vervoer dat het begeeft, plotseling belet vanuit het gezin, medische redenen…)

Indien het vervoer beletsel zou blijven voor een eventuele opstart, zal het dagcentrum samen met het gezin op zoek gaan naar een oplossing. Deze oplossing zal gezocht worden binnen het brede eigen netwerk van het gezin, bekenden, of bij het gebruik van openbaar vervoer. De begeleiding wordt enkel opgestart wanneer het vervoer geregeld is.

  • In feite zijn er 2 mogelijkheden om het dagcentrum te bereiken voor de cliënt:
  • de jongere komt zelfstandig met de fiets, openbaar vervoer…
  • de jongere wordt gebracht en gehaald door ouders, familie…

Om tot een opstart van een begeleiding te komen moet wel blijken dat de jongere minstens geregeld tegen 17u op schooldagen kan het dagcentrum bereiken. Later dan 17u betekent te weinig kans voor de begeleiding om een werkrelatie op te bouwen, impact te hebben op de gast, toe te komen aan individuele begeleiding, buiten het avondeten, de klusjes, de dagelijkse routine.

Met openbaar vervoer

  • Bus Hasselt- Leopoldsburg- Lommel Halte Kerk-centrum Lommel op 150m
  • Bus Hamont- Mol (Herentals- Leuven) Halte Kerk-centrum Lommel op 150m

Belbus Lommel Ligging: rand van centrum Lommel, op fiets- en wandelafstand van meerdere scholen, vanaf Kerk-centrum richting Lutlommel op 150m