Contacteer Quest Real Estate ServicesDagcentrum De Teuten, Lommel

Verwijzing binnen dagcentrum de Teuten

Vanuit de regelgeving van de overheid wordt bepaald dat aan een dagcentrum Bijzondere Jeugdbijstand via een Verwijzende Instantie een begeleidingsvraag gesteld wordt voor zij die zich in een problematische opvoedingssituatie bevinden (POS) of jongeren die als misdaad omschreven feiten pleegden (MOF) en hun leefomgeving. Deze verwijzende instanties zijn:

  • Comité Bijzondere Jeugdzorg Maaseik
  • Comité Bijzondere Jeugdzorg Hasselt

Comité Bijzondere Jeugdzorg van een ander arrondissement voor zover een jongere binnen het werkgebied verblijft van het dagcentrum.

 

Een comité Bijzondere Jeugdzorg staat in voor de jeugdhulpverlening voor zover het gaat om vrijwillige hulpverlening, t.t.z. de hulpvragers stellen zelf een hulpvraag en zijn bereid zich te engageren in een begeleidingsrelatie.

  • Jeugdrechtbank Hasselt

Jeugdrechtbank van een ander arrondissement voor zover de verblijfplaats van de jongere binnen het werkgebied van het dagcentrum valt. Het is de bevoegdheid van de jeugdrechter een dwingende uitspraak tot jeugdhulpverlening te doen, ook naar de werkvorm dagcentrum toe.

 

Deze instanties zijn bevoegd wanneer er een dwingende uitspraak is van de jeugdrechter tot hulpverlening.

 

Het dagcentrum biedt hulpverlening aan deze hulpvragers voor wie het vlot en binnen een redelijke tijd bereikbaar is. Dit betekent dat afhankelijk van deze vlotte bereikbaarheid de jongeren en gezinnen van Lommel, Neerpelt, Overpelt, Hamont-Achel, Leopoldsburg, Hechtel-Eksel, Balen, de dagcentrumformule ter beschikking hebben.

 

De gezinnen zelf moeten structureel instaan voor het vervoer naar en van het dagcentrum. Het dagcentrum start begeleidingen op voor jongens en meisjes tussen 6 jaar en 18 jaar en hun gezinnen.


VACATURES